esmaspäev, 18. august 2008

Jõud läbi , algab võistlusettevalmistus

Niisiis mõnda aega tagasi võisite lugeda minu postitust klassikalise tõstmise teemal.
Selle tsükliga on nüüd asjad seljataga ja kokku kestis jõuarendus kuskil 6-7 nädalat.
Tõesti, jõudu/plahvatust tuli. Parimad tulemused jäid :
Tõukamine 97,5kg
Jõutõmme 170kg
Rebimine - 65kg (pean tunnistama, et eriti palju ei teinud rebimist kuna tundus et õlgadest paine on väga kehv ja rebida oli äärmiselt ebamugav. Rohkem keskendusin tõukamisele).


Nüüd aga aeg edasi liikuda jälle ja algab võistlusettevalmistus võhma>conditioningi arendamisega, mis nende 6-7 nädala jooksul ikka parajalt kahanes.
Kuigi esialgu, peale jõutsükli alustamist, tundus et vastupidavus lausa paranes. Loen selle siiski sellearvele, et vana võhm oli veel all ja jõudu tuli juurde. Jõustsüklis aga otseselt ühtki võhma säilitavat treeningut ei teinud nädalas ja täna juba andis väga tunda, et kui järjest tahtsin lasta viieminutilisi sparriringe, siis kolmanda ringi käigus olin juba suht koomas omadega.


Nii et tõsine töö ootab ees. Eriti veel seetõttu, et olles nüüd pruuni vöö saanud, kestavad matchid minujaoks juba 8 minutit.

Eesmärk siis oktoobri keskpaigaks säilitada möödunud tsüklis tehtud jõunäitajaid, aga conditioningi tase viia kõrgele.
Võistlused - Bjj Skandinaavia lahtised(Stockholm) ja Bjj Soome lahtised (mõlemad sügisel oktoobri lõpp/Novembri algus).

Kuidas arendada võhma ?
Pikemalt filosofeerimata sellel teemal antud hetkel, kavatsen teha 3 otsest intensiivset võhmatreeningut ja ühe säilitava jõupäeva nädalas. Kui tunnen piisavat reservi veel treeningmahus, siis lisan mõnele päevale aeroobset treeningut (jooks/ujumine). Kõike seda muidugi jitzitreeningutele lisaks - mida püüan teha vähemalt 5-6x nädalas.

Kolme võhmatreeninguna plaanin hetkel teha ühe päeva sangpommi ringtreeningut



Teisel päeval raskusega köievedu koos lisaharjutustega ringina ja kolmas veel lahtine - mõtlesin Otiga mäkkejooksudes liituda, kuid ilmad kipuvad juba veiderdama, võibolla mõnda aega siiski saan neid teha, igatahes, ega see kolmas ka tegemata jää.

Lähipäevil vast teen ühe lisasissekande, kus kirjeldan veidi täpsemalt treeninguid.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

3 tõsist vastupidavust + 1 säilitav jõud on väga suur koormus kui sinna juurde tulevad ka erialatreeningud. võibolla oleks mõtekas teha 2+1 või siis 1 nädal 3 vastupidavust ning teine nädal 2 vastupidavust + 1 säilitav jõud.

ott

Matu ütles ...

Sõltub sportlasest - tema ettevalmistusest. Ma olen olnud suhteliselt hea koormustaluvusega. Eelmise aasta treeningpäevikut vaadates olid maksimaalsed nädalad 15-16 tundi trenni nädalas (jitz+cond+koolitunnid).
Seega praegu alustuseks 9-10 tundi nädal on hea minuarust, ning iga nädal lisan ühe tunni (kasutades 4+1 tsüklit) 9-10-11-12 + taastav / 11-12-13-14 + taastav/võistlus.

"Väga suur koormus" on samas ka väga suhteline mõiste. Väga suur kelle jaoks? Mõnele inimesele on 4 trenni nädalas väga suur koormus, olümpiasportlasele on 6 tundi trenni päevas 6 korda nädalas väga normaalne koormus (kokku 36h).

Väga individuaalne ja seepärast ongi hea päevikut pidada, hiljem vaadata mis tegid ja kuidas mõjus ning järeldused teha sellest. Minu puhul on veel ruumi küll ja see on paras hetkel.

Anonüümne ütles ...

"Väga suur koormus" - räägin sinust ja minust siinkohal, aga eks tee proovi ja anna teada. Mul on ka väga hea koormustaluvus, aga kui lükkan täiskäigu sisse siis ei taju enam väga hästi seda kohta ära millal tuleks hoog maha võtta. Võibolla on asi selles, et lisaks trennile istun veel tööl, mis on ka paas koormus (küll mitte füsiline).

ott

Anonüümne ütles ...

Palju sul erialatreeninguid üldse juurde tuleb?

ott

Jorks ütles ...

Ma soovitan, tule minuga TÜ spordihoonesse kelku vedama... Mul pole kunagi süda trenni ajal nii paha old kui siis...

Kuigi arvestades 8minutilis matše, siis sa peaks mingi keskmaa teema peale hakkama ehitama vaikselt... Kilomeetrised intervallid, kaheksasajad, neljasajad.

Jorks ütles ...

Ja matu on selles suhtes nagu mina:D Plaan on alati suur ja uhke ja hirmus, aga reaalselt tuleb lõpuks päris mõistlik:D (minu puhul isegi pigem kasin)