pühapäev, 7. jaanuar 2007

Taffness (j)

Üks väga olulisi kriteeriume mma faiteriks saamisel / olemisel on "toughness" (e. sitkus, karmus) (edaspidi tafness). Tafness kõiges. Loomulikult peab keha olema taf. Ühest küljest aitab sellele kaasa jõu saal - saab suureks ja tugevaks jne. Teisest küljest aitab sellele kaasa korralik MMA-treening. Kõik need loendamatud tunnid oma keha tarvitamist löömiseks, heitmiseks, pigistamiseks... see teeb tafiks! Kõik need Ibumaxid... Siinkohal mõned spetsiifilised näited MMA-treeningust (allalaaditavad videod ca 7MB kumbki) - see on tõesti otse meie treeningult võetud! (kui soovite, et tuleksime teie juurde seminare andma või trenne, siis võtke ühendust)


Ott teeb soojendust / treenib tafnessi / hoiab CHI'd kontrolli all - KOLM in ÜKS - funktsionaalsus ennekõike (aka erektsioon)!
(hoolimata nimest on video täiesti work- ja child-safe. Kujundlik kõneviis noh.)



Ott treenib jalgadesse jooksmist (maadlustehnika) - vaata ette Oti vastane! Just selline meie plaan ongi!(seda videot vaadake kohe mitu korda, et kõik nüansid sealt ikka välja korjata):




Ott ongi meie tiimis kõige tafim füüsiliselt. Kui te vaatasite vidjosid, siis saate aru miks!

Aga füüsiline tafness ei ole sugugi veel kõik. See on MMA e. siis asjad on MIXED. Seega peab olema ka psüühhiliselt taff. Otti on väga raske psüühhiliselt kontrollida isegi nüüd kui lubasime enamushääletusega tal valimatult Ssss...

Seepärast on just Oti treenigus ka mental tafness treening hästi olulisel kohal. Varem kirjutasin juba, kuidas ta vaikselt peab paigal istuma ja Justin Timberlake kuulama. Seda ta teeb juba päris hästi. Samalaadset harjutust saate ka teie kallid blogilugejad enda peal teha - ärge ärrituge kui blog piisavalt ruttu ei uuendu. Lihtsalt olge vaikselt arvuti taga paigal meie blogi lehel, ja iga 30 minuti tagant klikkige üks kord refresh nupul. Sellist trenni siis 1-2 korda päevas 3-4 h korraga. Psüühiline tafness tagatud.

Siin on pilt ühest teisest meetodist, mida me spetsiaalselt Oti treenimisel kasutame:


Let me explain:

Maadlustaustaga MMAakad (nagu nt. Ott) on kurikuulsad oma letaalse(lt igava) taktika poolest viia oma vastane matši alguses kohe maha ja siis terve matš oma vastastel peal lebada/magada (ingl. k "blanketing"). Peale matši annavad kohtunikud maadlejale võidu, sest viimane asi, mida nemad enne suurest igavusest unele suikumist nägid oli see, et üks mees pani teise matile maha. Haha! MMA on strateegiline sport! Ja selline peakski olema Oti strateegia!

Aga milles häda on see, et kui Ott on suikunud ja siis ta millegipärast korraks ärkama peaks (noh vastane põtkib vms), siis ta unustab totaalselt selle, et peaks rahulikult edasi lebama kuni uuesti uni tuleb VAID ta hakkab röökima ja lammutama kõiki ja kõike mis ette jääb, ringi jooksma, hüppama ja kargama ja tegema enda füüsilise tafnessi soojendust ja harjutusi (v.t. video) siis kui seda üldse vaja poleks! Kui matšis nii juhtub on see ju vastasele ideaalseks võimaluseks vaikselt ringist jalga lasta, kohtunikud üles äratada ning loota, et Ott ennast äkki ise kõige selle käigus nokauti lööb.

Niisiis sellel pildil ma olengi oodanud kuni Ott jälle oma armsa maadluskoti peal unele on suikunud (v.t. ka varasemaid postitusi) ning siis täiega lükkan ta selle pealt maha, nii et ta üles ärkab. Seejärel rahustame ta Õuntsiga koos maha (ei see pole kerge ega valutu, ent moodustab osa minu ja Õuntsi füüsilisest tafnesstreeningust) seni kuni ta saab aru, et peab uuesti magama jääma ning siis äratan ta JÄLLE üles! Ja nii sadu ja sadu kordi. Sest nii peab harjutama, et midagi külge jääks.

Õuntsil treenime ka tafnessi - näiteks andsin talle ükspäev trennis kanda enda vanad (vist juba aastaid) pesemata hambakaitsmed. Mida ma ei öelnud talle oli see, et ma olin jätnud sinna külge ühe vana kivistunud valgušeigitüki, mille ma olin paigutanud just nii, et see hakkaks treeningu ajal Õuntsi suulage kõditama nii et tal kogu aeg okserefleks oleks trennitegemise ajal. Õunts ähkis ja puhkis ja öökis, aga tegi edasi! Oh seda tahet - Õunts on meie tiimi psüühhiliselt kõige tafim!

Küsite nüüd, et aga mina? Milles mina kõige tafim olen? Mina panen rõhu tehnikale - pole veel päris õige MMA faiter... jits (ehk bräsiljan žuužitsu ei ole miski õige taff asi... see siuke lebosport rohkem nagu keks või male või kujundujumine) lööb ikka välja. Ja mina olen ju žužitsutaustaga faiter. Siiski tehnika on ka väga oluline:

Vaadake näiteks seda pilti:
mu pingviinislide on juba väga korralik!
Referentsiks kõrvale pilt otse meistritelt! Leia kümme erinevust! (P.S. meie trenni pilt on ülemine- võrguga Õunts; mina sliden; Ott abistab; alumise pildi postitas mingi mees Paranoid foorumisse - Eesti suurim võitluskunstide foorum - oli selle vist kuskilt loomaaia vms lehelt saand)

Noh ja siis lisaks sellele on mul au pidevalt peesitada Oti füüsilises ja Õuntsi psüühhilises toughnessis:) Meie kolme SÜNERGIA on see, mis meie tiimi nii tugevaks muudab!







Lots of love ja kirjutage-joonistage meile ikka!
- j.

16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

uuu, ott on ERITI taff. ja teie tiimi sünergia - tulemuseks tõeline loodusjõud. aaarrggghh!

mute ütles ...

mu mental taffnes paraneb iga refreshiga

Jüri ütles ...

mind hakkas huvitama kas mia on päriselt olemas või on ta teie sünergeetilistest unelmatest võrsunud taff sõjaprintsess? see oleks selline üldteadmine, noh.

a tafnessi suhtes on teil muidugi õigus. tafness ei kasva puus ja kõigile seda ei jätku. tafnessi pärast käib igapäevane taf võitlus kus - kohalikke kombeid eirates - heidetakse keskmised, tagumiste saatusest ei taha rääkidagi.

Anonüümne ütles ...

mina ei ole miat välja mõelnud. ausõna. ma ei ole nagu mõni sinu sõbrannadest..

Jüri ütles ...

kuule, sina mulle küll halba seltskonda ette heitma ei peaks.

Anonüümne ütles ...

haha. mis sa selle peale kostad ott

Anonüümne ütles ...

mia on tegelikult päris luust ja lihast tüdruk.

Jüri ütles ...

mul on väga hea meel, et mässulist leeki võib leida ka preili silmades. tavaliselt nad ohkavad ja pööravad pilgu kõrvale.

Anonüümne ütles ...

õunts ja jorx. see jyri arvamus on selge rünnak teie pihta. muus seltskonnas ma ju ringi ei jõua hängida. peaks jyri ikka trenni kutsuma. las oksendab.

Anonüümne ütles ...

"mia on tegelikult päris luust ja lihast tüdruk. "

...mina ei oleks selles tegelikult nii päris kindel. Aga noh mida ka mina tean...

Anonüümne ütles ...

word...mina olen poolt...oksendamine puhastab hinge...egas muistsed eestlased niisama ei öelnud, et inimene läks saatanaga rääkima, kui keegi parasjagu ummisjalu oksendama läks.

Jüri ütles ...

ei, minu koht ei ole seal trennis.

kas teile endale ei tundu, et jõuetu vanainimese mõnitamine, võibolla isegi tapmine (treeninguga) ei tee teist rohkem mehi kui te juba olete?
kui te igale suvalisele pässile kes oma komplekse teie pihta suunatud pilkega püüab välja elada esitate väljakutse endaga treenida siis pole teil ju varsti enam publikut! mõistate?!

Jorks ütles ...

Sa arvad, et me teeme seda publiku pärast? Sellisel juhul ajaks me praegu metsikult pappi kokku sellega, et lubaks inimestel ja tšikkidel oma trenne pealt vaadata raha eest. Aga ei luba.

Jüri ütles ...

ära, põrguline, inkrimineeri mulle seda mida ma öeld ple. issarist, ma ei arva, et te teete seda publiku pärast. arvan, et publik on pisikeseks toredaks boonuseks umbes nigu kirss pesemata nõude hunnikus.

kuulge, kui poleks tänulikku publikut siis te ei peaks näituseks seda blogi siin, onju.

Anonüümne ütles ...

kuulge, selline ibuka mugimine lõpeb halvasti teie magudele, süstige parem morfiini enne iga trenni või määrige novokaiiniga üle ennast selle horse poweri asemel, ei tunne muhvigi trenni ajal, tao või okkalise pesapallikurikaga.

Anonüümne ütles ...

reläx mees, me ei mugi neid nii palju ka, pealegi on maod meil karastatud, et chill.