teisipäev, 16. jaanuar 2007

F=m*m*a

Eelmises postis sai mainitud see, kuidas me Priitu putitasime... Siin on sellest ka väike video - tõsine tafnessitreening Ott vs. Priit sparring - ma arvan, et tafness tõuseb isegi neil, kes seda videot ainult vaatavad, rääkimata siis sellises treeningus osalemisest.



Seni oleme blogis kirjutanud peamiselt sellest, kuidas käib eelkõige füüsiline treening ning mentaalse poole pealt ka just tafnesstreening. Seega on mõnedele võibolla jäänud mulje nagu oleks MMA ainult siuke mõttetu peade kokkutagumine. Pshsss... millest küll selline mõte?

Ei, ei ja veelkord ei. Tegelikult on meil muidugi ka teisi huvisid - Õunts luuletab, mina tegelen muusikaga, Ott origamiga. Ei saa lasta ju vaimul närbuda keha kõrval - mis mees see on, kes rinnalt surub 60 kg, aga peas on tühjus? See on nagu mingi tavaline jõusaalimees ma ütlen teile! Tal ei ole sära, et lummata ringi ääres kiljuvaid naisfänne nagu MMA-faiteril on, tal pole laiahaardelist kehalist ja vaimset paindlikku arsenali, et enda vastast lüüa, visata, väänata, pigistada. Jaa... olgugi, et jõu saal on MMA's väga oluline on see siiski ainult üks komponent. Jõusaalimees võib küll rannas olla tähelepanu keskpunktis ning mmaakas libiseb tavaelus inimeste vahel tundmatuna... nagu vari... Kuid nagu hunt lambanahas teab ta vaid ise, milleks võimeline on siis, kui on -tema- hetk. Mmaakas on tõeline mees. Mees, keda paljud, nagu näiteks seda blogi kirjutav neiu või need, kellest ta kirjutab kunagi kohanud ei ole. Mees, kelle sõna on seadus.

After a night in fight club, everything in the real world gets the volume turned down. Nothing can piss you off. Your word is law, and if other people break that law or question you, even that doesn't piss you off.

(Palahniuk, C. (1999); Fight Club; ptk. 6)

Äärmiselt tähtis on MMA's ka teooria. MMA on nagu ka omaette teadus. Ja mmmatisaal on labor. Lisaks muidu põtkimisele käib ka aktiivne teooriaomandamine.

Siin pühendangi Otti ja Õuntsi MMA teooria saladustesse. Peaaegu nagu ülikoolis! (Ainult et kõik on paljaste ülakehadega - miks pärisülikoolis asjad niimoodi ei ole?!? Üldse - kui te imestate, miks järjest rohkematel piltidel paljaste ülakehadega inimesed on, siis põhjus on väga lihtne: "train the way you fight" - mida lähemale võitluskuupäevale, seda rohkem paljast ihu. Simple as that. Uskuge mind - kui võistlus läbi, hakkavad ilmuma jälle pildid, kus oleme karupükstes ning läkiläkides. Hoolimata teisest põhjusest, milleks on soov eye-candy näol oma blogi lugematutele naislugejatele natuke meelehead teha. Aga head asja ei saa ka liiga palju, nii et karupüksid ja läkiläkid on tulekul.). Tahvlil on igasugused MMA vaatevinklist olulised valemid, mis saavad usinatele õpilastele lahti seletatud.


Noh jah... vahel juhtub niiviisi, et keegi (köhh-õunts-köhh) ei saa esimese korraga päris hästi aru asjast. Siin seletame Otiga talle üht olulisemat VÄGA universaalset ja ambivalentset valemit. Nimelt F=m*m*a, kus m on rusika mass; teine m on kehamass; a on kiirendus ning F on võit nagu fictory! Samas võib F tähistada ka jõu(d) saali või konkreetse faiteri dämmi Fujita-Pearsoni tornaadoskaalal. Ning selles valemis on veel peidus palju muud...

Aga aitab selleks korraks sellest. Lisaks teooriale on veel äärmiselt oluline ka füsioloogiline aspekt. Näiteks optimaalne vedelikutarbimine, mida kontrollitakse uriini selguse jälgimise teel. Oluline on ka setete kontroll ja sellest ongi tänast blogi lõpetav pilt. Võistlusteni on ca 96 h. Beware. We are well prepared.

7 kommentaari:

mia ütles ...

see video, heh, on lihtsalt liiga hea :)
pluss, selle abil saab kõhulihaseid treenida. vaid kergelt küll, aga siiski saab. toimib.
ka mitu korda vaadates.

mmapenguins ütles ...

Tafness!

Anonüümne ütles ...

"women weaken legs," ütles legendaarse poksija rocky balboa treener mickey.

mia ütles ...

mma-mehi see väga ei kõiguta. võistlust saab ju alati maas jätkata, kui enam jalgadel ei püsi.

Jüri ütles ...

mulle kirjutas minu sõber viinahaualt ja küsis palju selle blogiga seonduvaid küsimusi mille võiks kokku võtta lühendisse: WTF??!
püüan siin lühidalt vastata.
1. jah, loomulikult ma pean lugu meestest kes on oma kohtlase meele häälestanud pühale eesmärgile.
2. jah, muidugi tahaks ma olla üks neist, aga paljud asjad (sh kaasasündimud tafnessi ülempiir) ei luba.
3. aga sellele jukule kellest siin varem juttu oli tahaks ma ikkagi tõestada, et tafness kõigis selle avaldumisvormides on oluline. annaks mingi näitliku õppetunni. õppematerjalide osas ma pole veel otsustanud.
4. Hillar, vana semu, ära mölise raisk.
5. jah, kui ott mulle veel kord halba seltskonda ette heidab siis ma lihtsalt hüppan õuntsist ja jorksist üle.

sedasi. nüüd, usun, olen mölisenud ära suurema osa mölast mis mul selle blogi jaoks looduse poolt antud.

Anonüümne ütles ...

kas ma peaks end puudutatuna tundma?

Jüri ütles ...

vara veel juku. keegi pole sind ju puudutanud.
kuigi, me võiks kunagi teha kolmevõistlust mis koosneb pommitõstmisest, pikamaajooksust ja flirdist juhuslike piigadega.

tegelikult unusta ära, ma niisama jaurasin.
parimat,
j