teisipäev, 29. jaanuar 2008

"Modern Spartans" ehk kuidas Priit ja Martin Bjj EM'il käisid .... osa 1

Tere rahvas!

Seekord siis toon teile ülevaatliku loo minu ja Priidu reisist Lissaboni, Bjj EMile (25.01-28.01). Videomaterjalide kohapealt ei viitsi hetkel neid uploadida, seega hiljem veits minu matchidest ja muust.
Osa 1


Alustasime reisi reede varahommikul Tallinna lennujaamast sihiga Amsterdam. Veel mütsi ja kinnastega talvises Eestis ringi tuisates ei kujutanud päris hästi ettegi kui soe ikka seal lõunapool olla võib. Lennukile jõudes aga asetasime kõik pagasisse ja rohkem ei pööranud me neile tähelepanu kui alles 4 päeva hiljem kodumaale naastes :)


Märkus! Kui te pileteid broneerite, võite ju pidada loomulikuks, et kaks tellides asetatakse istekohad kõrvuti, kuid paraku ei olnud sedasi mitte ühegi nelja lennu puhul mis meil tuli läbida ning tulevikus kindlasti rõhutada seda reisibüroos!


Amsterdami jõudes oli meil nii paar tundi aega ennem ümberistumist Portugali, mida veetsime mööda lennujaama tuuseldades. Selles vahemikus leidis Priit endale särgi , mille ostuajendiks oli kindlasti mingil määral meie jutuajamine "Popsutamisest" , sest me ju ikkagi olime Hollandis ... ja kõik teavad mis seal legaalne on :D

samuti tuiskasime läbi väikese poekese nimega "Delicatesse" vms , kus oli degusteerimiseks asetatud erinevaid juuste, vorste, komme, vahvleid jpm... ning eestlased nagu me oleme, raha vähe , kõht tühi ... siis kinnitasime seal parajalt keha mekkides igast asjast midagi ... ja mõnest kaks :) Juustuvalik 300g hinnaga 17 Eurot ...

Teepeale jäi ka üks elektroonikapood, milles leidsime et Playstation 3 on üliodava hinnaga ja kui Priidul raha oleks käepärast olla, siis Pleikar 3 oleks kindlalt meelepärane kulutus temale :) Mina vaid hetkeks pistsin käed sellele külge, kus üks vahva rallimäng oli parasjagu laetud, vajutasin "Turbo Boost" nupu põhja nagu Michael Knight ja sõitsin oma masina sodiks ... :D

"Special Offer"

Peale väikest jalutuskäiku ja kehakinnitust mööda lennujaama köitis meie tähelepanu kõrvalolevas kioskiputkas müüdav joogipoolis, mis olla tehtud igast kummalistest taimedest, maailma eri nurkadest korjatud ning annab varieeruvat efekti sõltuvalt millise pudeli ostad.
Needless to say ... me olime hooked seda järgi proovida ja lõime oma eurtsid lagedale ... Priidule "Health Kick" ja minule "Sharpen Up". Efektid ei lasknud end kaua oodata ... :)

...tulemuseks oli igastahes see , et mina olin kuidagi maandunud istekohale mis oli "Reserved for eldery and disabled"
Ning Priit ajas lihtsalt müstilist juttu mahe naeratus näol ... :)
Aeg lendas ja samuti ka meie, peagi olime jõudnud juba Lissaboni. Hetkeline paanikahoog Priidule, kelle pagasiga läks tükk aega nähtavahle jõudmiseks ei heidutanud mehe raudset närvi ning mõne hetke pärast juba olime täisverelised turistid Portugali pealinnas :)


Väljudes lennujaamast tervitas meid soojalt, keset pilvitud taevalage ei miski muu kui päikene. Ilm oli 16 kraadi soe, päike paistis ja päikse käes oli temperatuur juba kindlasti üle 20 kraadi. Tõeliselt kosutav tunne vahelduseks sombusest kodumaast teieselpool Euroopa äärt. Meie imestust jagus mõnekümne meetri kaugusel laiuvatele palmidele, mille taustal oli kindlasti vaja pilti teha :)

... ja järjekordselt Priit muheleb ja ammutab päikest :)


Edasi toimus rännak nii bussi kui ka mõningase jalutuse najal hotelli, mis asus mugavalt linna keskel ja ilusa koha peal. Veidralt ei teinud me hotellist üldist pilti et näidata, aga väga hubane ja kodune tunne oli seal juba esimesestest hetkedest. Personal oli väga sõbralik ja abivalmis püüdes meie elu lihtsamaks teha.

.... 1 osa lõpp

Kuna see blogiga möllamine ikka kulutab parajalt aega, siis jagan kogu krempli paari-kolme ossa et jupi kaupa asjaga ikka lõpule jõuda. Teine osa soon to follow ... :)

- Martin

6 kommentaari:

Tuuker ütles ...

Istekohad lennukis ei määrata pileti broneerimisel, vaid alles check-in`is:)

Seega, kui tahad häid kohti ja sõbraga kõrvuti istuda, siis pead piisavalt vara lennujaama minema ja check-in`i ära tegema, enne kui kõik paremad kohad otsas on.

mmapenguins ütles ...

Selge siis :) Aga kui me järjest tegime chek in-i , siis peaks tegelt ju olema järjest kohad ?

Anonüümne ütles ...

mm.. ei pruugi. nad jaotavad seda rahavast mingi teise valemi järgi. lisaks pannakse tugevamad ja "nooremad" alati väljapääsudele lähemale, et kui on hädamaandumine, siis nood aitaksid teisi välja jne.

Anonüümne ütles ...

igaüks võib küsida omale koha, pannakse sinna, kui neile sobib. ma tavaliselt venin viimasena pardale ja ronin viimastesse, reeglina tühjadesse ridadesse.

mrtn
(lendab palju)

Tuuker ütles ...

Et kõrvuti kohti saada, peab koos counteri juurde minema. Ja tasub lisaks veel rõhutada, et tahate kõrvuti istuda.

A kui olete lennujaama hiljaks jäänud, siis ei pruugi olla kõrvuti kohti enam järgi. Nad panevad lennuki ühtlaselt täis, muidu võib viltu vajuda:) Kolmese istmerea keskmised kohad on tavaliselt viimasena järgi.

Anonüümne ütles ...

Sellest joogist siis see eufooriline video ... Selge!

Eigo