teisipäev, 24. aprill 2007

Täiesti Tõsine Teema e. Team Quest ringtreening kangiga

Mul on elukiire aeg. Kummaline, aga tundub kehtivat reegel, et sinna, kus on, sinna antakse juurde. Veel sügissemestril olin ma tavaline chilliv ja hangiv tudenginäss (kui trenn välja arvata, mis kulmineerus siis BoB1 ja selle blogiga). Nüüd on minust ühtäkki saanud tööinimene, osaline krt teab kui mitmes teadusprojektis... lisaks veel trenn (nagu ikka), üks spordipsühholoogia-alane eneseharimisgrupp, abistav käsi statistikas, retsensent ja neid asju on veel... Aga ma arvan, et vahelduseks on see hea. Hoiab mind käigus ja organiseerununa ja muremõtete mõtlemiseks pole lihtsalt aega.

Mida ma sellega öelda tahan on see, et vahel on pagana vähe aega niisama funi jaoks - nagu näiteks selle blogi. Seepärast lükkangi selle edasi, et kirjutada sellest kuidas see metsik nädalavahetus lõppes ning lähen lihtsat teed ja kirjutan ühest ringtreeningust, mille vastu rahvas on huvi üles näidanud. See pärineb treeningtiimist "Team Quest", mis kasvas välja Straight Blast Gym'ist ja mille tuntumad võitlejad läbi aja on olnud Randy Couture, Dan Henderson, Matt Lindland jt...

Täiskontaktsetel aladel ei ole niivõrd oluline absoluutne maksimumjõud... kuivõrd see kogujõud/võimsus, mis sa suudad genereerida mingis ajahulgas. Selle tõttu on tähtis nii absoluutne maksimumjõud, kuid sama olulised kui mitte olulisemad on plahvatusvõime ning lihasvastupidavus. Just selle vastupidavuse arendamiseks on head sellised kavad. Samuti selle tunde arendamiseks et "hambad ristis ja oksemaigust hoolimata tuleb edasi panna".

Kava ise on selline: 7 harjutust, mis sooritatakse järjest sama raskusega kordagi kangi käest panemata. Iga harjutust on KAHEKSA kordust.

1. Bent over rows e. kangi tõmbed vastu kõhtu
2. Upright rows e. kangi tõmbed lõua alla kitsa haardega
3. Military press e. püsti kangi üles surumine
4. Good mornings e. ettekummardused
5. Split squat e. käärkükk (mahaviimise jalgade asendi modifikatsiooniga)
6. Squat + Push press e. kükk ja kangi üles surumine plahvatusega kukla tagant
7. Stiff-legged deadlift e. sirgete jalgadega jõutõmme

Peale ühte ringi on minut pausi ja kokku tehakse KUUS ringi. Mulle endale meeldis teha 10 kg kangiga üks soojendusring ette (lisaks tavasoojendusele), kus ma tegin 12 kordust iga harjutust.

Raskused peaks liikuma järgmiselt: 1-2-3-3-2-1 e. siis näiteks 1. seeria 25 kg; teine 30 kg; kolmas 35 kg; neljas 35 kg; viies 30 kg; kuues 25 kg. See oleks ka paras raskusteseeria esimeseks korraks HÄSTI TREENITUD MEHELE kaalus 70-80 kg. Kava kaotab mõtte kui te teete kolm seeriat vapralt ära ent siis peate pooleli jätma või raskused naeruväärselt väikseks muutma. Seega valige raskusi mõistlikult ja ettevaatlikult.

Siin on Randy Couture demomas ühte ringi vidjoguuglis.

Nüüd... lgp. jõusaalimehed - ma tean, et Randy vorm harjutuste sooritamisel on kohati KOHUTAV. Seda ei ole mulle vaja enam öelda. See video on rohkem selleks, et saate IDEE asjast. Harjutuste korrektset vormi küsige inimeselt kellel on korralik jõusaalikogemus. Aga andke mehele andeks - olümpialane ja puha. Lisaks veel auväärses vanuses juba (hetkel 43 ja ikka UFC HW champ). Tema tiimikaaslane Lindland (olümpiahõbe maadluses) heitis ükskord (MMA matšis) end ise nokauti ja talle on ka see andeks antud:) (not).

Kui kellelgi on küsimusi siis vastame. Kui keegi tahab ringide vahepeal oksendada siis palun.

Edu!

5 kommentaari:

Unknown ütles ...

Lahe. Proovin kindlasti.

Anonüümne ütles ...

Miks on kavast välja jäetud näiteks rinda töötlevad harjutused? Ja samuti ka lailihast treenivad harjutused.

Anonüümne ütles ...

rind ei ole maadlemisel nii primaarne lihas. lailihast treenib kohe I harjutus, mida õig vormi kohaselt tehakse laiema haardega - bent over row.

Anonüümne ütles ...

Rinnalihas = rannalihas ja esimene harjutus on täiesti selja baasharjutus.

Anonüümne ütles ...

homme proovin kindlasti seda.. annan siis teada ka kas vahepeal minestasin või oksendasin :)